Lontay-Szabó Éva asztrológus

Születési és kérdőasztrológia. Személyiség- és sorselemzés, éves előrejelzés, emberi kapcsolatok és alakulásuk elemzése, gyermekhoroszkóp, valamint konkrét kérdés megválaszolása kérdőképlet (horary) segítségével

Mire ad választ a radix, a születési/személyes képlet és mire nem?

Ki vagyok én? Milyen vagyok? Miért vagyok ilyen? Mit keresek itt, miért vagyok ezen a világon? Hová tartok? Vissza-visszatérő kérdések ezek mindannyiunk életében, melyekre szeretnénk választ találni, kapni.

A delphoi jósda jelmondata ez volt: Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. A személyes horoszkóp az önmegismerés és az önelfogadás királyi útja. Feltárja erősségeinket és gyengéinket, lehetőségeinket és korlátainkat. Megmutatja, milyen feladataink vannak ebben az életben, mit hoztunk magunkkal a batyunkban. Ezek ismeretében és elfogadásával meg tudjuk változtatni az élethez való hozzáállásunkat, könnyebben boldogulunk önmagunkkal és a világgal. A horoszkópból kiolvasható a szülött temperamentuma, jellemvonásai, adottságai, képességei, hajlamai, érdeklődése, esélyei, lehetőségei, korlátai, a benne lévő harmónia és feszültségek. Az élet minden területét felöleli, úgymint: család, szülők, szerelem, házasság, gyermekek, rokoni és egyéb kapcsolatok, barátságok, gondolkodásmód, tanulmányok, hivatás, karrier, munka, pénzügyek, ingatlanügyek, örökség, perek, utazások, vágyak, remények, gondok, nehézségek, és még sorolhatnám. Megtudhatjuk, mely életterületeken haladhatunk könnyebben, melyeken várnak ránk nehézségek, azok milyen jellegűek és milyen tanulságaik vannak, miben kell fejlődnünk.

A horoszkóp leírja az egyéniségünket, személyiségünket, a lehetőségeinket és korlátainkat, de nem az életünket. Rajtunk múlik, hogyan alakítjuk, milyen gyengeségünknek engedünk teret, milyen vétkeket követünk vagy nem követünk el, illetve, hogy az adottságainkat, képességeinket mennyire és mire használjuk. Ugyanazokkal a bolygóállásokkal az egyik ember csalóvá, a másik áldozattá válhat, a harmadik egyikké sem. Ez már kizárólag a szülött szabad elhatározásán, saját döntésein múlik. Korlátaink között szabad mozgásunk van. Ezeket a korlátokat magunk teremtettük és teremtjük, és magunk szüntethetjük meg, vagy legalábbis tágíthatjuk a mozgásterünket. Bizonyos helyzeteket nem kerülhetünk el, szembesülnünk kell velük, mert ezek a múltunk következményei. Az azonban, hogy miként fogadjuk ezeket a helyzeteket, hogyan cselekszünk, csak rajtunk múlik. A bolygók nem okoznak semmit, nem kényszerítenek semmire, csupán jeleznek.

Az egyik fontos dolog, ami nem látható a horoszkópban, az a nívó, amelyen az ember, a horoszkóp tulajdonosa él, élt. Nem lehet belőle megállapítani azt sem, hogy férfi, vagy nő a horoszkóp tulajdonosa. A környezet jelentősége, hatása se mai találmány, ezt már a 2. században élt tudós és asztrológus, Klaudiosz Ptolemaiosz is fontos tényezőnek tartotta.

A születési képlet általánosságban mutatja meg azt, hogy mit várhatunk az élettől. Azt, hogy az adott időszakban mindebből mi lesz aktuális, különböző prgnosztizációs módszerekkel vizsgáljuk. Sokan azt várják az asztrológustól, hogy a radixuk és a hozzá készített prognózis alapján a várható eseményeket egészen pontosan, részletesen, lehetőleg pontos dátummal és a szereplők nevével jelezzék előre. Sajnos, őket ki kell ábrándítanom. A születési képlet és a hozzá készített prognózis csak tendenciákat, az egy-egy életterületen várható események jellegét (szerencse, könnyebbség, nehézségek), illetve azt az időintervallumot tudja előre jelezni, amikor egy esemény bekövetkezte a legvalószínűbb. Azt gondolom, ez is éppen eléggé segítségünkre lehet abban, hogy élni tudjunk az aktuális időszakban adódó lehetőségekkel, felkészülhessünk a nehezebb helyzetekre és elkerülhessük azt, hogy délibábokat kergessünk, vagy egy helyben topogjunk, esetleg újra elkövessünk bizonyos hibákat. 

Amikor valaki szeretné például megtudni azt, hogy az előtte álló évben van-e esélye új párkapcsolata, a személyes horoszkóp alapján tudunk erre válaszolni, ahogy arra is, hogy nagy valószínűséggel hol, milyen környezetben ismerkedhet meg a jövendőbeli párjával. Azt is meg tudjuk mondani, hogy milyen típusú személyekkel kerülhet kapcsolatba a kérdező. Azt azonban már nem - legalábbis a radixból és a hozzá készülő prognózisból nem  -, hogy személy szerint kik lesznek ezek a személyek. Egyik asztrológia tanárom mindig azt mondta: „név és lakcím nincs a radixban". (Egy kérdőképlet választ ad egy ilyen konkrét kérdésre. Erről a "Ha csak egy konkrét kérdése van: kérdőasztrológia, horary" menüben talál információt.)

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 42
Heti: 107
Havi: 758
Össz.: 126 799

Látogatottság növelés
Oldal: Mire ad választ a személyes horoszkóp?
Lontay-Szabó Éva asztrológus - © 2008 - 2018 - sorselemzes-horoszkop.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »