Lontay-Szabó Éva asztrológus

Születési és kérdőasztrológia. Személyiség- és sorselemzés, éves előrejelzés, emberi kapcsolatok és alakulásuk elemzése, gyermekhoroszkóp, valamint konkrét kérdés megválaszolása kérdőképlet (horary) segítségével

 "A történeti ember látása és gondolkozása logikai ellentéteken nyugszik; az archaikus ember látása és gondolkodása az analógián nyugszik. Az analógia fő elve az, amit a Tabula Smaragdina így fejez ki: "Ami lent van, az ugyanaz, mint ami fent van; ami fent van, az ugyanaz, mint ami lent van." Az analógia azt jelenti, hogy a világ minden jelensége, tünete, személye, alakja, anyaga, jellege között azonosság van; de minden jelenség, tünet, személy, alak, anyag, jelleg között különbség is van. Az a tény, hogy a világon minden különbözik, de mégis azonos, minden ugyanaz, de ez az ugyanaz sokaságban jelentkezik, ez a tény az, amit az őskorban analógiának hívtak. Analógia van a csillagok járása és az emberi sors között; analógia van a színek és a hangok között, a számok és a testek között. Mindegyik más, de mégis mindegyik ugyanaz. Ezt az örökké új és soha meg nem ismétlődő egyéni jelleget, amely azonban mindig ugyanaz és megváltoztathatatlanul egy, ezt nevezték analógiának. S az archaikus ember ettől az egymástól különbözésben, illetve a különbözéseken túl lévő hasonlóságban látott." Hamvas Béla (Scientia Sacra)

"Az égitestek nem lehetnek az emberi cselekvésnek közvetlen okai, hanem csak közvetve.  Az égitestek közvetlenül hatnak a testekre, de a lélek erőire nem közvetlenül, hanem esetlegesen. Tudni kell, hogy az égitestek behatásai közvetve és esetlegesen érvényesülhetnek az értelemben és az akaratban. - - Az emberek többsége szolgája a szenvedélyeknek, amelyek az érzéki vágy függvényei és amelyekkel az égitestek együttműködhetnek. A bölcsek, akik az ilyen szenvedélyeknek ellen tudnak állni, ritkák; ezért van az, hogy az asztrológusok sok dologban előre megmondhatják az igazat, főleg pedig általánosságban. De nem minden esetben, mert semmi sem akadályozza meg az egyes embert abban, hogy szabad akaratával ellenálljon a szenvedélyeknek. Ezért aztán az okos asztrológusok azt mondják, hogy "a bölcs uralkodik a csillagokon", de csak annyiban, amennyiben uralkodni tud a szenvedélyein. ... Semmi sem tiltja azt állítani, hogy valaki a csillagok hatása alatt hajlamos a haragra vagy valami hasonló szenvedélyre, ahogy természetszerűleg a legtöbb ember engedelmeskedik a szenvedélyeknek, amelyeknek csak a bölcsek állnak ellen. Ezért van az, hogy a legtöbb dologban helytálló az, amit az emberi cselekedetekről az égitestek járásának vizsgálata után előre megmondanak." (Aquinói Szt. Tamás: Summa Theologica)

“A látásod csak akkor tisztul ki, amikor bele tudsz nézni a saját szívedbe. Aki kifelé néz, álmodik, aki befelé néz, felébred.” (Carl Gustav Jung) 

"Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani életet, és te sorsnak fogod hívni..." (Carl Gustav Jung) 

„Az ember nem azáltal világosodik meg, hogy a fény alakjait képzeli maga elé, hanem azáltal, hogy tudatosítja a sötétséget.” (Carl Gustav Jung)

 "Jelek után kutatsz, / Keresed a kulcsot, / A rejtély nyitját. / Csirkék beleibe bámulsz, / Térképezed a csillagok mozgását, / Számolod a lélegzeted, / Isten becenevét kántálod, / Kártyát vetsz, / Összeadsz számokat, / Vég nélkül szeretkezel, / Böjtölsz, / Drogokat szedsz, / Tanulmányozod a szentiratokat, / Tealevelekből olvasol, / Szellemekkel beszélgetsz, / Tested elbűvölő pózokba csavarod, / Egyik gurutól a másikig szaladsz, / Szemináriumokra és elvonulásokra jársz, / Gyakorolsz, / Könyveket vásárolsz, / Kazettákat hallgatsz,/ Tiszta szívből imádkozol./ Ram Tzu tudja: /Amikor mindezzel végeztél,/ Ott találod Önmagad." (Ram Tzu: No Way - Úttalan utakon)

"Ne gondold a nem-tudást tudásnak. Ne gondold a betegséget egészségnek. A kínzó dolgoktól csak úgy szabadulhatsz meg, ha felismered valódi lényegüket. Ha nem tudod, hogy a tudatlanságod tudatlanság - soha nem fogsz tanulni. Ha nem tudod, hogy a betegséged betegség - soha nem fogsz gyógyulást keresni." Zen.

Hamvas Bélánál (Scientia Sacra) olvasom: "A modern antropológiák, főként karakterológiák az első valóságnak a típust és a karaktert tartják, szóval azt, ami lényegtelen és felület, csupán anyagi természet és maszk. Az ember abszolút helyét abból, hogy milyen típus és karakter - vagyis milyen takarót és álarcot vett fel, megérteni nem lehet. Az embert a valóságban csak akkor látom s akkor látom valóságosan, a világban elfoglalt helyét csak akkor ismerem fel, ha meg tudom jelölni, hogy az örök ember életútján hol áll."

Erről meg eszembe jut, amit Baktay Ervin ír A csillagfejtés könyvében: "A horoszkópról sokszor nehéz eldönteni, milyen fejlettségű emberre vonatkozik, vajon magasrendű, közepes, átlagos, vagy jelentéktelen ember rejlik-e mögötte. Könnyen megtévesztheti az ítéletet, ha pl. egy horoszkópban sok jó fényszöget találunk. ... Említettük föntebb, hogy feltétlenül szükség van néhány diszharmonikus hatásra is, hogy az ember kiemelkedhessen az átlagból, mert a kártékony fényszögek nagy feszítőerőt és a gátlások révén nem megvetendő ösztönzést adnak. ... A kellően kiegyensúlyozott horoszkóp, amelyben kitűnő, nagy erőket mozdító jó hatások mellett éppen elegendő feszültség és akadályozó hatás mutatkozik ahhoz, hogy a jó erőket tevékenységre serkentse, mutat magasrendű, az átlag fölé emelkedő emberre."

"Szólt a mester: Különleges tanítás pedig nincs. Mindennapi életünk hétköznapi dolgai olyan mély jelentéssel bírnak, amely ugyanakkor egyszerű és világos; csak szemünknek meg kell látnia azt, ahol jelentés van." Zen

"Mivel úgy látszik, hogy a karma bekerült mindennapi szókincsünkbe, talán nem fölösleges, ha némileg tisztázzuk ezt a fogalmat. Karma szanszkritul azt jelenti: "tett". Hajtóerőt jelöl, amiből az következik, hogy tetteink jövendő események kimenetelét befolyásolják. Merőben téves feltételezés, hogy a karma valamiféle önálló energia, amely előre megszabja egész életpályánkat. Ki hozza létre a karmá-t? Mi magunk. Mindaz, amit gondolunk, mondunk, cselekszünk, áhítunk és elmulasztunk. Miközben például írok, maga a tevékenység új körülményeket szül, további eseményeket gerjeszt. Szavaim választ váltanak ki az olvasó elméjében. Bármit teszünk, az ok és okozat, előzmény és következmény egyben. Mindennapi életünkben az étel, amelyet megeszünk, a munka, amelyet elvégzünk, a kikapcsolódás mind-mind cselekvés - saját cselekvésünk - függvénye. Ez a karma. Ennélfogva nem tárhatjuk szét a kezünket, ha elkerülhetetlen szenvedéssel kerülünk szembe. A kijelentés, miszerint minden szerencsétlenség egyszerűen a karma következménye, egyenértékű azzal, hogy teljesen tehetetlenek vagyunk az életben. Ha ez igaz volna, semmi okunk sem lenne a reményre. Ezzel az erővel akár a világ végéért is fohászkodhatnánk."
Őszentsége a Dalai Láma: Ősi bölcsesség, modern világ, Erkölcsi gondolatok az új évezredre (Európa Könyvkiadó, Budapest, 2001)

“A bölcsességet nem úgy kapjuk, magunknak kell azt felfedezni, oly út után, amelyet senki se tehet meg helyettünk, senki se tud tőle megkímélni…” (Proust)

"× Szólt: A helyzet bilincs.
A viselkedés a bilincs leoldása, vagy lelakatolása.
Nem értettük. Akkor csodálkozva azt mondta:
× A helyzetek meghatározottak.
A viselkedés szabad.
Nem tudtátok?"
(Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata, Beszélgetések az úgynevezett végső kérdésekről)

"× Milyen veszélyek leselkednek ránk a megvilágosodáshoz vezető úton?
- Két veszély. Ha nem nézünk a seggünk alá és a szamarunkat keressük, holott rajta ülünk. 
Ha elfelejtünk időben leszállni a szamárról."
(Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata, Koanok kertje)

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 42
Heti: 108
Havi: 759
Össz.: 126 800

Látogatottság növelés
Oldal: Idézetek
Lontay-Szabó Éva asztrológus - © 2008 - 2018 - sorselemzes-horoszkop.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »